skattenyheter, Uncategorized

Kick-off och konferens – hur lyckas man?

Kick-offAtt få till en lyckad konferens är inte det lättaste. Ska man dessutom göra någon form av kick-off och teambuilding-aktivitet samtidigt blir det ännu mer att tänka på. Det är inte direkt enkelt att få alla nöjda alla gånger, och samtidigt inte göra av med för mycket pengar i förhållande till vad man får ut. För du vet, smakar det så kostar det. Vi kommer här med några bra och matnyttiga tips för att få till en bra konferens och kick-off, samt några skräckexempel på vad man bör försöka undvika.

Vi inleder dessa tips med några avskräckande exempel. Tidningen Metro bad sina läsare skicka in historier från sina värsta kickoff-minnen. Det är inga solskenshistorier direkt. Det man kan lära sig av dessa är att de flesta är alkoholrelaterade. Så att antingen begränsa alkoholen, eller åtminstone flytta fokus från alkoholen, kan vara en väldigt bra idé. Läs berättelserna här.

Ett annat märkligt exempel är att faktiskt följa den forskning som finns kring kickoff-aktiviteter. Beroende på hur man tolkar de senaste rönen går det faktiskt att ironisera en hel del kring konferenser med kickoff-aktiviteter. Det har en skribent i Värmlands Folkblad gjort här med tveksamt humoristiskt resultat. Värt att kika igenom i alla fall.

Istället för att bara ge exempel på vad man inte ska göra bör vi komma med några tips också. Först vill vi tipsa om att ha en aktivitet som alla på företaget kan uppskatta och delta i, då exempelvis inte att ta sig över ett plank utan kanske snarare en härlig spa-upplevelse och kick off via Blue Hotel som vi varmt rekommenderar. I övrigt är det några få enkla punkter att förhålla sig till så blir konferensen och kickoffen (förhoppningsvis) lyckad:

  • Visa dina bättre sidor. Försök visa sådana egenskaper som du oftast inte får tillfälle att visa på jobbet. Mingla och knyt kontakter med kollegor.
  • Gör aktiviteter som alla kan vara med på, även de som inte är så fysiskt aktiva i sin vardag.
  • Försök fastställa ett klart syfte med konferensen och håll dig till det. Är syftet att festa och bli vänner? Eller är det att skapa fungerande team och kanske lösa något specifikt problem? Ha ett klart och tydligt formulerat syfte som alla får veta i förväg.
  • Undvik mängder med alkohol som sagt, det är egentligen så självklart att det inte borde behöva skrivas ut. Begränsa mängden och ha inte fokus på alkoholen.
Be the First to comment. Read More