skattenyheter

Tvist om rekordvinst till tingsrätten

Svenska spelIntyget från Svenska spel att den 52-rige helsingborgaren inte hämtat ut rekordvinsten på 61 miljoner kronor hjälpte inte. I går blev det beslutat att tvisten om spelvinsten ska avgöras i en tingsrätt.
De två bröderna träffades i går vid en muntlig förberedelse i Helsingborgs tingsrätt. Fram tills i somras nr lillebror stämde storebror på 61 miljoner kronor har förhållandet dem emellan varit gott. Det är det inte längre.
Den 8 januari 1997 kammade en okänd helsingborgare hem den hittills största tipsvinsten i Sverige. En stryktipskupong med joker renderade 61 miljoner kronor.
Lillebror påstår som tidningen tidigare berättat, att den kupong som lämnades in på Knutpunkten i Helsingborg egentligen var hans. Men att det var hans storebror som lämnade in kupongen och som på något sett kammade hem miljonerna.

I går lämnade storebrors juridiska ombud Maria Bengtsson in ett intyg frän Svenska spel att det inte var storebror som hämtade ut pengarna.
– Det kan bli aktuellt att vi kallar någon frän Svenska spel som vittne till den kommande rättegången, säger Maria Bengtsson.
Svenska spel har hittills inte avslöjat namnet på den som vann. Detta eftersom vinnaren bett att f förbli anonym.
Intyget från Svenska spel gjorde dock inte att tvisten blstes av.
Advokat Leif Zander, som företräder den yngre brodern, kontrade i stället med att han själv skulle kunna agera vittne. Den äldre brodern har inför advokaten erkänt att han var vinnaren och dessutom erbjudit honom del i vinsten, hävdar advokaten själv. Något som den äldre brodern i dag helt förnekar.
– Blir det så kommer jag att låta någon annan föra min klients talan, säger Leif Zander.

Den äldre brodern har ingen förklaring till varför hans yngre bror tror att han har 61 miljoner kronor.
– Det enda jag kan säga är att inte ett ord av det han säger r sant.
Den yngre brodern säger att han i sex år försökt förmå honom att betala.
– Min klient har försökt göra upp på olika sätt och det har inte gått. På grund av släktskapet har han heller inte velat skada sin bror. Men till slut blev det en stämning, säger Leif Zander.
Leif Zander har nu fram till den 15 mars på sig att skaffa fram mer bevisning.
– Det har varit ett stort motstånd från Svenska spel att uppge vinnaren. Men jag tror att det ska kunna gå.
Helsingborgs tingsrätt beslöt också att rättegången om tipsvinsten kommer att äga rum i maj. Om nu inte lillebror drar tillbaka sitt krav på 61 miljoner kronor.

Be the First to comment. Read More